ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Ruslan Roșca a vernisat o expoziție personală

18:51 | 20.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. O expoziție personală de grafică, gravură și pictură a artistului plastic Ruslan Roșca a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 38 de lucrări, realizate de autor în ultimii ani.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că expoziția lui Ruslan Roșca este una reprezentativă. ”Ruslan Roșca este un grafician cu viziune proprie, modernă. Pe lângă grafică, mai face și pictură. Totuși, accentul este pus pe grafică. Execută și grafică pe calculator. A avut numeroase expoziții în Italia, România și Moldova. Absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design al Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, este discipolul profesorului Simion Zamșa. Ruslan Roșca este reprezentantul tinerei generații, care ne demonstrează că în artele plastice de la noi vin niște creatori de valoare, de mare perspectivă”, a subliniat Dumitru Bolboceanu.

În context, profesorul și graficianul Simion Zamșa a afirmat că, în ultimii ani, Ruslan Roșca a reușit să realizeze câteva lucrări grafice de rezonanță, apreciate în rândul artiștilor și consumatorilor de artă. „Lucrările lui se remarcă prin sinceritate, profesionalism, originalitate și sunt un îndemn pentru  semenii săi să fie la fel de îndrăzneți”, a mai spus Zamșa.

Ruslan Roșca s-a născut la 16 iunie 1987 în orașul Orhei. În anii 2003-2007, și-a făcut studiile la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală”, în 2007-2008 – la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea design interior, și în 2009-2013 – la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă, Facultatea de Arte Plastice și Design, unde în 2013-2015, și-a făcut masteratul în domeniul designului grafic. A avut expoziții personale în R. Moldova și Italia. A participat la diverse expoziții de grup din țară și de peste hotare, unde a obținut numeroase premii. În prezent este profesor la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, Facultatea Arte Plastice și Design. Din 2019, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Expoziția va fi deschisă până la 6 iunie.

img21003620

img21003620

img21003620

img21003620

img21003620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!