ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanta Republicii Moldova s-a calificat în finala Concursului Eurovision 2021

08:01 | 21.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Interpreta Natalia Gordienko s-a calificat ieri seara în marea finală a celei de-a 65-a ediții a Concursului Internațional de Muzică Eurovision, care se va desfășura pe 22 mai la Rotterdam, Olanda, informează MOLDPRES.

Prima semifinală a avut loc pe 18 mai.

Reprezentanta țării noastre a interpretat piesa „Sugar” și a evoluat cu numărul 7, alături de participanți din 16 țări. Pe lângă Republica Moldova, s-au calificat și artiștii din Albania, Serbia, Bulgaria, Portugalia, Islanda, San Marino, Elveția, Grecia și Finlanda.

Potrivit șefului delegației moldovenești, Vitalie Cojocaru, Natalia Gordienko a demonstrat o performanță deosebită. ”Eram sigur că ea va ajunge în finală”, a spus Vitalie Cojocaru.

După prima semifinală, Ucraina, Rusia, Malta, Norvegia, Israel, Azerbaidjan, Lituania, Suedia, Belgia și Cipru s-au calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2021.

În acest an, la Eurovision participă artiști din 39 de state. În finală vor evolua cei 20 de participanți selectați în cadrul celor două semifinale, reprezentanții țării-gazdă și ai celor cinci țări fondatoare ale Eurovision – Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Finala Concursului  Internațional de Muzică Eurovision 2021 va fi transmisă în direct pe 22 mai, la ora 22.00, de către postul public de televiziune Moldova1.

img21003624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!