ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anastasia Nichita a câștigat medalia de aur la Campionatul European de lupte libere

11:22 | 21.05.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Luptătoarea Anastasia Nichita a câștigat ieri pentru a doua oară titlul european Under-23, transmite MOLDPRES.

Discipola antrenorului Tudor Cîrlan a învins la Skopje în categoria de greutate 59 kg pe Anna Fabian (Serbia), Anne Beatrice Nuernberger (Germania), Solomiia Vynnyk (Ucraina) și Tamara Dollak (Ungaria). Astfel, Anastasia Nichita a repetat performanța din anul 2019, când a câștigat Campionatul European Under-23.

În finala Europenelor U-23 va evolua încă o sportivă din Republica Moldova, Irina Rîngaci. Ea a trecut de Nerea Blanco (Spania) și Kamila Kulwicka (Polonia), iar în ultimul act al categoriei de greutate 65 kg o va întâlni astăzi pe ucraineanca Kateryna Zelenych.

Anastasia Nichita va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an. 

foto: olympic.md

img21003638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!