ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi s-a calificat la Jocurile Olimpice din Japonia

16:05 | 21.05.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Canotorul Serghei Tarnovschi s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite MOLDPRES.

Comitetul Național Olimpic a anunțat calificarea sportivului moldovean, de origine ucraineană, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tarnovschi a câștigat cursa de canoe sprint 1000 de metri la turneul de calificare, desfășurat în Federația Rusă. El a înregistrat rezultatul 4:14.86, fiind urmat, la 33 de secunde distanță, de canotorul rus Ilia Shtokalov 4:15.33.

Serghei Tarnovschi este la a doua participare la Jocurile Olimpice. În 2016, la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro sportivul a cucerit medalia de bronz în proba de canoe sprint 1000 de metri, dar a picat testul anti-doping, iar rezultatul obținut a fost anulat.

foto: olympic.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!