ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un pian de marca „Petrof” a fost donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

11:33 | 22.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Un pian de marca „Petrof” a fost donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Cu acest prilej ieri a avut loc un concert muzical de prezentare a pianului publicului meloman, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pianul a fost donat de întreprinderea Premier Energy Moldova și grupul Emma Capital, cu susținerea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova. Regalul muzical de prezentare a pianului a fost susținut de către valoroși artiști ai Filarmonicii, care au încântat publicul cu ariile unor celebre piese clasice: Capela Corală Academică „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și maestrul Eugen Doga.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a adus mulțumiri donatorilor, precum și tuturor celor care, după incendiul din toamna anului 2020, au oferit suport financiar pentru remedierea pierderilor imense ale patrimoniului Filarmonicii Naționale.

Pianul a fost produs de cea mai mare companie din Cehia și a fost lucrat exclusiv manual.

La 24 septembrie 2020, clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cea mai importantă instituție de concert din țară, a fost devastată de un puternic incendiu, care a distrus instrumente muzicale și echipamentele de scenă.

foto: MECC

img21003667

img21003667

img21003667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!