ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Italia a câștigat concursul Eurovision din acest an

08:34 | 23.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Finala Eurovision Song Contest 2021, desfășurată ieri seara la Rotterdam, a fost câștigată de Italia, care va fi, în 2022, țară-gazdă pentru noua ediție. A adus victorie țării sale trupa rock Maneskinm, cu piesa „Zitti e buoni”, care a acumulat numărul maxim de puncte - 524, informează MOLDPRES.

Reprezentantul Italiei a fost preferatul caselor de pariuri, care îl arătau marele favorit în finala Eurovision 2021. Pe locul doi s-a situat Franța, cu 499 de puncte, iar pe locul trei – Elveția, cu 432 puncte. Pe ultimul loc în clasament s-a clasat Marea Britanie, care nu a obținut nici un vot nici din partea juriului, nici din partea publicului.  

Pentru marele trofeu s-au luptat 26 de țări, inclusiv Republica Moldova, reprezentată de Natalia Gordienko, cu piesa „Sugar”, care s-a clasat pe locul 13, cu un total de 115 puncte. Cele mai multe puncte din partea juriului, 12, Republica Moldova le-a primit din partea Bulgariei și a Rusiei. Din partea publicului, Natalia Gordienko a primit, în total, 63 de puncte. Republica Moldova a acordat numărul maxim de puncte, 12, Bulgariei, zece puncte Rusiei, iar Greciei opt. 

Solicitat de agenție, șeful delegației moldovenești la Rotterdam, Olanda, Vitalie Cojocaru, a menționat că faptul că reprezentanta Republicii Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2021, deja constituie o victorie.

În acest an, la Eurovision au participat artiști din 39 de state. În finală au evoluat cei 20 de participanți selectați în cadrul celor două semifinale, reprezentanții țării-gazdă și ai celor cinci țări fondatoare ale Eurovision – Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Republica Moldova participă la Eurovision din 2005. În acel an, țara noastră, reprezentată de formația ”Zdob și Zdub”, s-a plasat pe locul şase. Trupa ”SunStroke Project” a obținut în 2017 cel mai bun rezultat pentru țara noastră, ocupând locul trei la acest concurs. 

img21003671

img21003671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!