ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul forum de orientare profesională a avut loc la Bălți

09:35 | 24.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Primul Forum de orientare în carieră, destinat viitorilor studenți, a fost organizat recent de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Evenimentul a fost dedicat absolvenților de liceu din Republica Moldova, care își propun să devină studenți acasă, transmite MOLDPRES.

În cadrul Forumului, Universitatea din Bălți și-a prezentat oferta educațională pentru anul universitar 2021-2022, prin intermediul unui dialog mai strâns dintre mediul universitar, cel de afaceri, comunitatea studențească bălţeană și viitorii studenți.

„Ne-am propus, prin acest Forum, să dinamizăm și să diversificăm relațiile de colaborare, comunicare și inter-cunoaștere instituțională dintre universitate și instituțiile preuniversitare din Republica Moldova”, a explicat Natalia Gașițoi, rectorul instituţiei.

„Ne bucurăm că una dintre cele mai vechi și mai bune universități din Republica Moldova se află în Regiunea de Dezvoltare Nord, la Bălți. Este una dintre oportunitățile pe care ne propunem să o valorificăm în continuare, în beneficiul Regiunii. Primul forum de ghidare în carieră pentru absolvenții de liceu este un eveniment inedit, or, regiunea noastră are nevoie de tineri specialiști bine pregătiți, care să-și desfășoare activitățile profesionale aici, acasă”, a menționat directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Maria Prisacari.

Colaborarea ADR Nord cu Universitatea „A. Russo” a început în anul 2010, după lansarea Agenției. Această cooperare s-a intensificat odată cu primul Memorandum de colaborare, semnat de către managerii celor două instituții în noiembrie 2011 și actualizat în ianuarie 2021. 

foto: ADR Nord

img21003687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!