ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Chișinău va scădea numărul vulcanizărilor

09:58 | 24.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Autoritățile publice ale municipiului Chișinău vor să reducă numărul vulcanizărilor existente în oraș, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Inga Ionesii, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că numărul vulcanizărilor din sectoarele Ciocana și Botanica este mare, de peste 40 de unități pe sector, și că multe dintre acestea au schemele de amplasare expirate. „Vulcanizările care au schemele de amplasare expirate sau sunt amplasate neconform vor fi evacuate”, a spus viceprimarul Ionesii.

Potrivit oficialului, în regulamentul cu privire la comerțul stradal, partea care ține de vulcanizări, vor fi introduse modificări. “Strategia privind comerțul stradal va fi definitivată până în luna august. Vom introduce modificări severe în partea care ține de activitatea vulcanizărilor. Multe dintre acestea se află într-o stare dezastruoasă și sunt amplasate neconform, împiedicând traficul sau circulația pietonilor”, a concluzionat Ionesii.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa o sută de vulcanizări. Cele mai multe sunt amplasate în sectoarele Botanica și Ciocana.

foto: vrom.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!