ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat Antony Blinken crede că relațiile ruso-americane depind de Moscova

10:26 | 24.05.2021 Categorie: Externe

Washington, 24 mai. /MOLDPRES/. Relaţiile bune între Rusia şi SUA sunt o opţiune care depinde integral de Moscova, a susţinut duminică,23 mai, secretarul de stat american Antony Blinken, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

''În cele din urmă, depinde de Rusia'', a declarat Blinken într-o emisiune a postului de televiziune CNN, referindu-se la discuţiile avute recent în Islanda cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Reprezentantul Casei Albe a afirmat în mod clar că SUA vor să coopereze cu guvernul rus în chestiuni precum situaţia din Afganistan.

''O relaţie mai stabilă şi mai predictibilă cu ei (ruşii) va fi bună pentru noi, bună pentru ei şi aş susţine chiar bună pentru lume'', a explicat el.

Şeful diplomaţiei americane a atenţionat că administraţia de la Washington nu are ezitări în a apăra interesele americane dacă Rusia continuă ''acţiunile agresive şi nechibzuite'' care destabilizează lumea. Antony Blinken a amintit de acţiunile militare ruse în Ucraina, de acuzaţiile privind amestecul Moscovei în alegerile din SUA şi de persecuţiile cărora le sunt supuşi opozanţi precum Aleksei Navalnîi.

''Preşedintele Joe Biden este foarte hotărât în această privinţă'', a subliniat Blinken. 

Diplomația rusă și americană lucrează de trei săptămâni la organizarea unui summit Biden-Putin într-o țară europeană.

foto: dw.com

img21003691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!