ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La sfârșitul acestei săptămâni va fi organizat un nou maraton de vaccinare

11:15 | 24.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale vor organiza la sfârșitul acestei săptămâni, în incinta Palatului Republicii, maratonul vaccinării, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi că, începând de vineri, 28 mai, ora 9.00, timp de trei zile, autoritățile publice locale împreună cu Ministerul Sănătății vor organiza maratonul vaccinări.

Edilul capitalei a făcut apel către chișinăuieni să se imunizeze, adăugând că "deși statisticile din ultimele săptămâni ne arată că avem o scădere considerabilă a numărului de infectări cu coronavirus, nu este timpul relaxării". "Vă rog să vă responsabilizați pentru vaccinare, vă așteptam la orice centru şi punct de vaccinare, indiferent de locul de trai şi de viza de reşedinţă", a solicitat Ceban.

Primarul a specificat că pentru revenirea la normalitate, la viața fără restricții, este nevoie ca locuitorii municipiului Chișinău să fie vaccinați în proporție de 70 - 80 la sută.

În perioada 21-23 mai, un maraton similar a fost organizat de către Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova.

Un număr de 4068 de cetățeni s-au imunizat în cadrul evenimentului. Conform organizatorilor, în cele 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, peste o mie de doze de ser AstraZeneca și câteva sute de doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop în baza buletinului de identitate și au venit în număr mare din întreaga țară, nu doar din capitală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!