ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Precizările MAEIE în legătură cu aterizarea forțată a avionului de pe ruta Atena – Vilnius

14:52 | 24.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmărește îndeaproape situația în jurul aterizării forțate la Minsk a avionului de pe ruta Atena – Vilnius. Ambasada Republicii Moldova la Vilnius a informat MAEIE că la bordul aeronavei nu s-a aflat niciun cetățean al Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

MAEIE susține chemările partenerilor internaționali pentru demararea unei investigații independente în scopul elucidării tuturor circumstanțelor producerii acestui incident, inclusiv reținerea unui jurnalist belarus.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează poziția consecventă a Republicii Moldova de încurajare a respectării de către toți membrii comunității internaționale a principiilor și normelor de drept internațional.

foto: mbk-news.appspot.com

img21003702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!