ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC solicită candidaților electorali să își suspende funcțiile publice deținute

15:47 | 24.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Administrația electorală centrală a solicitat ca persoanele înregistrate în calitate de concurent electoral să se suspende din funcțiile publice deținute, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală atenționează asupra necesității respectării prevederilor legale cu privire la suspendarea din funcția pe care o dețin a candidaților înregistrați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care cad sub incidența prevederilor art. 13 alin. (3) din Codul electoral.

Astfel, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, persoanele care dețin funcția de: viceprim-miniștru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, își vor suspenda activitatea.

Termenul de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova expiră pe 11 iunie curent.

img21003705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!