ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile își propun deschiderea mai multor secții de votare peste hotare

10:00 | 25.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își propun deschiderea peste hotare a mai multor secții de votare decât în cadrul scrutinului prezidențial din toamna anului 2020, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă comună, organizată astăzi de către CEC și MAEIE, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că „pentru alegerile parlamentare ar trebui deschise cel puțin la fel de multe secții ca la prezidențiale”.

Oficialul a declarat că autoritățile moldovene vor pleda pentru deschiderea mai multor secții în localitățile din străinătate unde a fost înregistrată o prezență mare la vot la alegerile prezidențiale. „Pledăm, cel puțin, pentru menținerea aceluiași număr de secții ca la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Acolo unde au votat cinci mii de oameni și buletinele au fost epuizate, să se dubleze numărul de secții”, a spus Aureliu Ciocoi.

La alegerile prezidențiale din anul 2020, peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise 139 de secții de votare.

img21003721

img21003721

img21003721

img21003721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!