ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Careurile „Ultimului sunet” vor avea loc în toate școlile din autonomia găgăuză

11:58 | 25.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Instituțiile de învățământ din UTA Gagauz-Yeri se pregătesc pentru festivitățile dedicate „Ultimului sunet”. Careurile vor avea loc cu prezența elevilor, însă cu anumite restricții cauzate de pandemia COVID-19, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit Nataliei Cristeva, şeful Direcției pentru educație din autonomie, solemnitățile „Ultimului sunet” se vor desfășura în toate școlile din regiune. „Avem o situație epidemiologică favorabilă, de aceea careurile vor fi organizate. În cazurile când instituțiile au un număr mare de elevi, recomandăm ca festivitățile să fie desfășurate separat - pentru absolvenții de gimnaziu şi cei de liceu. Însă, oricum, „Ultimul sunet” va răsuna în toate școlile”, a explicat Natalia Cristeva, citată de gagauzinfo.md.

Totodată, autorităţile de la Comrat recomandă să fie redus numărul de participanți, inclusiv a părinților, pentru a fi evitată aglomerația.

Careurile solemne dedicate „Ultimului sunet” vor avea loc la 31 mai.

foto: gagauz.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!