ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În școlile din țară au avut loc acțiuni dedicate siguranței rutiere a copiilor

16:11 | 25.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), în colaborare cu o asociație obștească de profil, a organizat în cadrul mai multor instituții de învățământ din țară un șir de acțiuni de susținere a celei de-a VI-a ediție a Săptămânii Globale pentru Siguranța Rutieră a Organizației Națiunilor Unite (ONU), desfășurată în perioada 17-21 mai, transmite MOLDPRES.

Scopul acestor acțiuni este de a atenționa societatea şi factorii de decizie asupra problemei vitezei excesive, care este principalul factor de risc și prima cauză a deceselor și traumatismelor rezultate în urma accidentelor rutiere la nivel mondial.

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii au fost instruiți despre siguranță rutieră și au participat la concursuri tematice organizate în fiecare instituție de învățământ general. Totodată, la 21 mai, cadre didactice și părinți au participat la un seminar organizat la nivel național, în cadrul căruia a fost discutată importanța susținerii inițiativei de instituire a regimului de viteză de 30 de kilometri pe oră în jurul școlilor și în zonele periculoase pentru participanții vulnerabili la trafic.

În scopul formării deprinderilor de comportament responsabil în caz de situații excepționale, în toate școlile din Republica Moldova se efectuează instruirea elevilor în cadrul disciplinei „Dezvoltare personală” (clasele I-XII). De asemenea, din acest an, sunt desfășurate cursurile "Securitate  rutieră: Ghid metodologic pentru cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie” şi "Securitate rutieră: albumul de materiale demonstrative”, care vor avea continuitate în învăţământul primar şi gimnazial.

foto: MECC

img21003745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!