ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stația de epurare din Căușeni va fi reconstruită până la finele anului

11:17 | 26.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Lucrările de reconstrucție și modernizare a Stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni se află la ultima etapă și urmează a fi finalizate până la sfârșitul anului curent. Acestea fac parte dintr-un proiect investițional, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, transmite MOLDPRES.

Ca urmare a investițiilor făcute, Stația de epurare din localitate va fi automatizată și va trata apele uzate venite de la 60% din locuitorii orașului, precum şi din satele Cârnățeni, Zaim și Ursoaia. „Datorită metodologiei utilizate, stația nu va emana miros, nu va produce zgomot, nu va polua mediul. În urma modernizării, stația de epurare va oferi servicii de deservire a altor opt instalații de epurare din raza raionului Căușeni”, potrivit ADR Sud.

Autorităţile susțin că reconstrucția acestei stații de epurare, precum şi reabilitarea sistemului de canalizare din oraș, va contribui la reducerea deversărilor de ape uzate epurate insuficient și protecția mediului înconjurător, va performa serviciul operațional privind exploatarea sistemului de tratare şi distribuire a apei potabile către populație.

Valoarea lucrărilor de reabilitare se cifrează la circa 47 milioane de lei, contribuția Consiliului raional fiind de circa 19 milioane de lei.

Reconstrucția stației de tratare face parte din proiectul investițional "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni" și reprezintă a doua etapă de implementare a acestuia. În cadrul primei etape, a fost construită rețeaua de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni, pe o lungime de 1,9 km, cu un cost de 8,4 milioane de lei. 

foto: ADR Sud

img21003756

img21003756

img21003756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!