ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat un concept privind gestiunea proiectelor de dezvoltare regională

16:02 | 26.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului demisionar de miniștri au aprobat astăzi Conceptul Sistemului informațional pentru gestiunea proiectelor de dezvoltare regională, transmite MOLDPRES.

Prin acest Concept, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) își propune să modernizeze abordarea de gestionare a proiectelor de investiții finanțate atât din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, cât și a celor finanțate din fonduri externe, precum și să dezvolte o platformă de tip web ce va opera o bază de date care ține în mod centralizat evidența proiectelor de dezvoltare regională. „Noul concept urmează să ofere un sistem de furnizare a datelor și să asigure procesul de raportare privind implementarea proiectelor de investiții pentru dezvoltare regională”, indică documentul.

Concept descrie scopul, obiectivele, funcțiile și arhitectura Sistemului informațional pentru gestiunea proiectelor de dezvoltare regională, precum și stabilește posesorul, deținătorul, administratorul tehnic, furnizorii de date și utilizatorii acestuia.

MADRM, în calitate de posesor al Sistemului informațional pentru gestiunea proiectelor de dezvoltare regională, va asigura implementarea, funcționarea și dezvoltarea sistemului în conformitate cu legislația națională și acordurile internaționale la care Republica Moldova este parte.

Realizarea prevederilor prezentei hotărâri se va efectua din contul și în limitele mijloacelor financiare prevăzute anual în bugetul de stat și altor mijloace, conform legislației.

img21003773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!