ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta trei spectacole

16:30 | 26.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Trei spectacole va prezenta în perioada 28-30 mai Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, informează MOLDPRES.

Astfel, vineri, 28 mai, la ora 18.30, instituția va oferi publicului spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia lui Sandu Grecu. Potrivit organizatorilor, regizorul mută povestea lui Shakespeare într-un „atemporal” an 2018, în Elsinore, în Danemarca. În fața publicului se derulează imagini de la magnifica înmormântare, și încet, încet, relațiile încep să se contureze. În scene aparent disparate, povestea se repetă iar și iar, la infinit, din vremea Danemarcei lui Shakespeare și până azi, vie, puternică, țintind inima Ființei și, mai ales, situația social-politică din „Danemarca noastră” sfâșiată de aceleași nedreptăți, minciuni și trădări nesfârșite, care ne lipsesc de orice speranță și ne îngroapă viitorul în mormântul negru al ”neistoriei”.

Sâmbătă, 29 mai, la ora 18.30, pe scena teatrului se va juca spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Sandu Grecu. Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați”.

Duminică, 30 mai, la ora 18.30, în aceeași instituție va avea loc spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Sandu Grecu. Potrivit regizorului, de când lumea și pământul, omul a fost obsedat de bani. Banul e ochiul dracului, se zice în popor. Acest ochi te urmărește pretutindeni… În spectacol, ambele aspecte ale binomului om-ban sunt reale. Omul caută bani și banii îl caută pe om. Cum? Foarte simplu! Găsește omul o geantă cu bani - o borsetkă și nu știe cum să-i posede cu adevărat, pentru că banii nu se tăvălesc așa, pur și simplu, în drum; și apoi, unde-s banii acolo-i și mafia, teroriștii!… Până la urmă, omul nu-i bucuros de norocul său și nici nu mai știe cum să scape de borsetkă.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

foto: Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale”

img21003775

img21003775

img21003775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!