ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți a avut loc premiera spectacolului ”Agachi ”Butterfly”

18:39 | 26.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a avut loc zilele acestea premiera spectacolului ”Agachi ”Butterfly” în regia lui Sandu Cozub, după piesa ”Agachi Flutur” de Vasile Alecsandri, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Sandu Cozub a menționat că acest spectacol a fost montat cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea bardului de la Mircești.

„Este o versiune nouă a piesei ”Agachi Flutur” a dramaturgului nostru clasic Vasile Alecsandri. E o comedie de situație, pe care am modernizat-o și i-am dat un titlul nou – ”Agachi ”Buterfly”, a precizat Sandu Cozub.

Din distribuție fac parte: Constantin Stavrat, Pavel Lupăsescu, Onorina Burlacu-Tănase, Ciprian Racilă, Gheorghe Crudu, Doina Pascari, Alina Popa, Irina Țăruș ș.a.

La rândul său, secretarul literar al instituției, Ludmila Cerguță a afirmat că anul acesta este unul remarcabil și prin faptul că edificiul teatrului, tot în luna mai, împlinește 30 de ani de la darea în exploatare, având statut de monument de însemnătate republicană și o arhitectură unică în spațiul românesc.

”Cu prilejul acestor evenimente, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” a înaintat în colaborare cu Consulatul General al României din Bălți un proiect către Ministerul Culturii de la București pentru organizarea unui șirag de spectacole românești în scena Naționalului din Bălți. Prima premieră în acest an, aplaudată la fel de frenetic, a fost „Concertul condamnaților” de D. Mincenoc, în regia lui Dumitru Griciuc. Pe 1 iunie, la teatru va avea loc o nouă premieră, o adaptare și dramatizare după David Almond „Tatăl meu e pasăre” într-un debut de regie al Nataliei Lupăcescu. În luna septembrie urmează o montare-surpriză din dramaturgia americană cu un regizor notoriu din România”, a mai spus Ludmila Cerguță.

Totodată, în sala Arte a teatrului bălțean a fost inaugurat recent un muzeu cu exponate vestimentare, picturi, schițe, scenografie, lucrări în lemn, cărți și alte obiecte teatrale.

img21003781

img21003781

img21003781

img21003781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!