ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Motorina din ajutorul umanitar al României va fi livrată în cinci tranșe

15:07 | 27.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Livrarea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România va fi efectuată în cinci tranșe. Primele două au fost realizate pe 17 şi 24 mai, urmând alte trei – la 31 mai, 7 şi 14 iunie, conform Marianei Grama, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care a susținut astăzi o conferință de presă privind ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat agricultorilor care au suferit de seceta anului 2020, transmite MOLDPRES.

„Depozitarea temporară pentru toate cele cinci garnituri de tren este realizată la Baza petrolieră din orașul Ocniţa, unde a fost desfăşurată pe data de 17 mai ceremonia de recepționare a motorinei”, a spus Mariana Grama.

Potrivit oficialului, Baza de la Ocniţa a fost aleasă deoarece „nici un agent economic, care desfășoară activități de distribuție sau de păstrare a produselor petroliere, nu a avut capacitatea de depozitare şi nu şi-a exprimat dorinţa de a participa la acest exercițiu important”.

Agenția Rezerve Materiale din subordinea MAI este responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența şi distribuirea motorinei. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA),  stabilește cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol, solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor depuse la AIPA. 

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău la 29 decembrie 2020 și completează alte acțiuni, printre care donarea a peste 300 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum și echipamente medicale în valoare de 2,3 milioane de euro.

foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!