ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de lucrători medicali vor activa în cadrul Maratonului Vaccinării

17:22 | 27.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Peste 100 de lucrători medicali, 50 de asistente medicale și 50 de medici vor vaccina populația în cadrul Maratonului Vaccinării, care va avea loc începând de mâine și până duminică, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00. De asemenea, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată și o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

La maraton, vor fi disponibile următoarele tipuri de vaccinuri: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac. Vaccinarea se va realiza fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 351.843 persoane.

foto: MSMPS

img21003805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!