ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar

19:27 | 27.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar și al 34-lea investițional cu un număr de 6.253 de firme cu capital mixt şi capital subscris de 57 milioane de dolari, transmite MOLDPRES.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului din România, Claudiu Năsui, a declarat astăzi la conferința de afaceri ”Republica Moldova – destinație pentru investițiile românești” că ,”România este pentru Republica Moldova primul partener comercial şi investițional după numărul de firme cu capital mixt – 1.653 – şi volumul capitalului subscris, adică în jur de 245 de milioane de dolari. Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar şi al 34-lea investițional, cu un număr de 6.253 de firme cu capital mixt şi capital subscris de 57 milioane de dolari. Relațiile există, sunt solide, putem să le consolidăm mai mult. Deja comerţul bilateral a început să recupereze din pierderea de 12% înregistrată în anul 2020, care a fost un an pandemic”, a precizat oficialul român.

Potrivit lui Claudiu Năsui, în primul trimestru al acestui an, volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut cu 8,4%.

În același timp, oficialul român și-a exprimat speranța că Republica Moldova va avansa pe calea reformelor democratice și "va continua drumul spre Uniunea Europeană”.

foto simbol

img21003806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!