ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a acreditat mai mulți observatori la alegerile parlamentare din 11 iulie

14:42 | 28.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a acreditat 43 de persoane în calitate de observatori internaționali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței publice de astăzi, membrii administrației electorale au acreditat mai multe persoane în calitate de observatori internaționali și naționali la alegerile parlamentare. Cel mai mare număr de observatori a fost prezentat de Consiliul Adunării Interparlamentare a statelor CSI – 22 de persoane, urmează apoi, cu opt persoane acreditate, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, șase persoane sunt acreditate din partea Rețelei Europene de Monitorizare a Alegerilor și trei persoane acreditate din partea Institutului de monitorizare a democrației, parlamentarismului și respectări drepturilor electorale din statele membre a CSI.

La rândul lor, Misiunea de observare a alegerilor din CSI și Comisia Electorală Centrală din Federația Rusă a solicitat acreditarea a câte două persoane.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!