ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei s-a expus în favoarea vaccinării anti-COVID

15:47 | 28.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei s-a expus în favoarea vaccinării anti-COVID și precizează că “decizia este una personală, iar fiecare credincios are dreptul de a lua această hotărâre în consultare cu medicul”, comunică MOLDPRES.

„Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și beneficiile acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimțământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care imunizarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”, se arată în comunicatul emis de Mitropolie.

Conform surse citate, Biserica delimitează tema vaccinării de domeniul teologic și spiritual, considerând-o specifică domeniului științelor medicale.

“Mitropolia salută vestea campaniei de vaccinare care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent, care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”, se mai spune în comunicat.

Biserica atrage în continuare atenția credincioșilor asupra importanței respectării măsurilor de sănătate solicitate de autorități, deoarece pandemia continuă să reprezinte o amenințare.

foto: mitropolie.md

img21003840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!