ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țări din Europa Centrală și de Est vor participa la o expoziție din China

09:19 | 29.05.2021 Categorie: Externe

Beijing, 29 mai. /MOLDPRES/. Un lot de produse din țările din Europa Centrală și de Est a ajuns joi pe aeroportul internațional Lishe din Ningbo, acestea fiind primele exponate străine care vor fi prezentate la cea de-a doua ediție a Expoziției China-ECE, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Evenimentul va avea loc anul acesta în perioada 8-11 iunie la Ningbo, provincia Zhejiang. Municipiul a găzduit în iunie 2014 prima ediție a Expoziției de produse din țările ECE și prima reuniune ministerială pentru promovarea comerțului China-ECE. Începând din 2015, China a organizat timp de patru ani la rând Expoziția de Investiții și Comerț China-ECE. În 2019, Expoziția China-ECE a fost promovată la un eveniment de nivel național.

Conform statisticilor furnizate de vama aeroportului din Ningbo, în perioada ianuarie-aprilie anul acesta, volumul comerțului cu țările ECE prin acest aeroport a totalizat 79,677 milioane de yuani, aproape de cinci ori mai mare decât cel din aceeași perioadă a lui 2020. Principalele țări partenere sunt Cehia, Polonia, Slovenia, România, iar principalele produse tranzacționate sunt telefoane mobile, piese auto, produse electromecanice și altele.

foto: en.exponingbo.com

 

img21003847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!