ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maratoane de vaccinare ar putea fi organizate și de către alte instituții din capitală

09:05 | 31.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat și altor instituții publice să organizeze maratoane de vaccinare, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței serviciilor municipale de astăzi, edilul capitalei a mulțumit celor 300 de cadre medicale implicate în maratonul de vaccinare care s-a desfășurat în perioada 28-30 mai la Palatul Republicii și a solicitat altor instituții desfășurarea unor asemenea acțiuni. „Efortul comun al instituțiilor municipale și al ministerului Sănătății a făcut posibil acest lucru. După deschiderea Centrului Covid de la MoldExpo, este cel de-al doilea exemplu care arată că așa ceva poate fi realizat. Astfel de maratoane de vaccinare ar putea fi organizate și de către alte instituții”, a spus Ceban.

Potrivit oficialului, doar vaccinarea a peste 70 la sută din totalul locuitorilor municipiului Chișinău ar putea diminua la maxim riscul de infectare cu coronavirus.

În perioada 28-30 mai, în cadrul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii au fost imunizate 5500 de persoane. 

img21003857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!