ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

78 de mii de chișinăuieni nu vor plăti impozitul pentru imobil

09:51 | 31.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Secția impozite a Primăriei municipiului Chișinău va introduce manual scutirile la impozitul bunurilor imobiliare pentru persoanele care beneficiază de aceste înlesniri, transmite MOLDPRES

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat la ședința serviciilor municipale de astăzi că, peste 78.000 de proprietari trebuie să fie scutiți de la plata impozitului pentru bunurile imobiliare. „Anul acesta am majorat scutirea cu 85% pentru persoanele cu vârstă înaintată, pensionari, persoanele cu dizabilități, participanții la luptele din Afganistan și la lichidarea avariei de la Cernobîl”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a menționat că datele personale nu au fost actualizate și că la foarte multe persoane nu li s-a aplicat scutirea. „Persoanele care sunt de vârstă pensionară și nu au beneficiat de aceste înlesniri, trebuie să se adreseze la secția impozite, iar scutirea va fi aplicată manual”, a declarat Ceban. 

foto: utmagazine.ru

img21003860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!