ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea de Nord are potențial turistic care trebuie valorificat

11:21 | 31.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare, potrivit directorului Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Maria Prisacari, care a participat la Moldova Tourism Forum 2021, desfășurat recent, la Chișinău, transmite MOLDPRES.

„Grație condițiilor favorabile de care dispune și pitorescul locurilor, datorită patrimoniului cultural și religios existent, tradițiilor populare, obiceiurilor, specificului bucătăriei locale și regionale, Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare. Valorificarea locurilor turistice va determina atragerea turiștilor în regiune, va crea oportunități și creștere economică regională. Totodată, investițiile în turism vor permite regiunii să folosească potențialul său turistic pentru a-și îmbunătăți avantajele competitive”, a declarat Maria Prisacari.

Directorul ADR Nord a prezentat portofoliul proiectelor de dezvoltare regională în sectorul turism implementate de Agenție, care include zece proiecte, precum și portofoliul ofertelor de proiecte investiționale turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord, care include șase proiecte ce urmează să obțină finanțare.

Organizatorii evenimentului Moldova Tourism Forum 2021 și-au propus să conecteze online reprezentanți din sectorul turismului, precum și potențialii turiști care sunt în căutarea noilor destinații neexplorate. Programul a scos în prim-plan studii de caz din experiența internațională, bune practici și inițiative regionale ce servesc drept model de adaptabilitate și dezvoltare pe termen lung.

Moldova Tourism Forum 2021 a fost organizat de Agenția de Investiții a Republicii Moldova, cu sprijinul partenerilor strategici –Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Suedia și UK aid.

foto: ADR Nord

img21003864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!