ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Tiraspol a fost lansată o școală de afaceri în domeniul industriilor creative

14:41 | 31.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. O școală de afaceri pentru sectorul creativ a fost deschisă la Tiraspol. Aceasta își propune să ajute antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului să lanseze o afacere, iar pe cei care dețin deja o afacere în domeniu -  să depășească criza pandemică și să-și sporească potențialul, transmite MOLDPRES. 

Școala a fost lansată de Asociația Industriilor Creative din Tiraspol, în parteneriat cu Asociația Companiilor Creative din Moldova și Agenția pentru Inovare și Dezvoltare, cu sprijinul Suediei și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului" (AdTrade).

„Am creat cursuri accesibile despre antreprenoriatul urban, adunând cunoștințele teoretice și instrumentele practice. Vom ajuta la identificarea unei idei, precum şi la crearea propriei afaceri. Școala va oferi cunoștințe teoretice, însă accentul principal va fi pus pe instrumente practice", a explicat  Olesea Lungu, directorul Asociației Industriilor Creative din stânga Nistrului.

„Școala industriilor creative răspunde necesităților antreprenorilor din sector și tendințelor actuale de pe piața locală și cea globală pentru produse și servicii creative. Inițiativa se bazează pe un exercițiu complex de cartografiere a potențialului de dezvoltare a sectorului industriilor creative de pe malul stâng și propune soluții practice de dezvoltare a sectorului. Astfel, vor fi formate noi parteneriate între afacerile de pe ambele maluri și partenerii străini și crearea de noi locuri de muncă, îndeosebi pentru femei și tineri”, a menționat Natalia Iachimov, coordonator de proiect la PNUD Moldova.

Primul curs de instruire va avea loc online, în perioada 4 iunie - 6 august, și va aborda mai multe subiecte, printre care managementul timpului și eficacitatea personală, instrumente eficiente de management, planificare financiară și de afaceri, marketing digital, vânzări și negocieri etc. După finalizarea programului de instruire, membrii asociației vor putea beneficia de asistență în marketing și digitalizarea afacerii.

foto: PNUD Moldova

img21003874

img21003874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!