ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinția Republicii Moldova se alătură activităților dedicate Săptămânii verzi europene

18:47 | 31.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Astăzi începe Săptămâna verde europeană - perioadă ce marchează efortul statelor europene de protejare a mediului și de regândire ecologică a vieții și activității umane, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției. 

În acest an, genericul Săptămânii verzi europene este „zero poluare”, un angajament de a reduce gradul de poluare a mediului ambiant. Președinția Republicii Moldova, în frunte cu șeful statului Maia Sandu, se alătură mesajelor #EUGreenWeek - „pentru că ne pasă de starea mediului din țara noastră, de fundamentul pe care construim viața generațiilor viitoare”. 

„Poluarea ne afectează pe fiecare. Ea pătrunde în apa pe care o bem, în aerul pe care îl inspirăm, în solul din care ne hrănim. Nu mai putem face abuz de aceste resurse vitale. Statul trebuie să introducă politici care apără mediul fără a descuraja activitatea economică. Avem nevoie de programe de împădurire și de gestionare adecvată a resurselor de apă, de reciclare a deșeurilor, dar și de măsuri stricte de prevenire a poluării. Aceste subiecte trebuie să devină prioritare pentru Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova”, se spune în mesajul președintelui Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că fiecare dintre noi poate contribui la reducerea poluării. „Eu, bunăoară, am ales de câțiva ani să separ plasticul și sticla de deșeurile degradabile. Vreau să cred că efortul fiecăruia poate conduce la lucruri mai bune. Bunăstarea noastră de mâine depinde de grija pe care o arătăm mediului astăzi”, a subliniat Maia Sandu.

foto: Președinție

img21003889

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!