ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legislativul lansează ”Tabăra parlamentară online”, ediția a II-a

09:44 | 01.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. De ziua Internațională a Copilului, Parlamentul Republicii Moldova lansează o nouă ediție a taberei parlamentare online, dedicată copiilor din țară, cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie curent și va include sesiuni pentru trei categorii de vârstă – 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. Programul se va axa pe istoria celor 30 de ani de Independență a țării și ai Parlamentului, normele constituționale pe înțelesul copiilor, subiecte de actualitate în contextul pandemiei de COVID-19, precum și activități interactive de comunicare.

Invitați speciali vor fi deputații, Avocatul poporului pentru drepturile copilului, conducerea Secretariatului Parlamentului, precum și specialiști din diverse domenii, care vor împărtăși din activitatea și experiența sa.

Participanții vor vizita virtual clădirea Legislativului, vor concura în cadrul laboratorului de idei, vor răspunde la întrebările quizz-urilor, iar cei mai activi vor avea parte de surprize.

Înregistrarea la tabără va avea loc pe pagina oficială de Facebook a instituției, în perioada 10-20 iunie curent. Copiii și tinerii interesați sunt rugați să urmărească postările Parlamentului.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, marcată astăzi, speakerul Zinaida Greceanîi s-a adresat tuturor copiilor din țară cu un mesaj: ”Dragi copii, vă doresc să petreceți vacanța în siguranță și în bucurie. Să aveți odihnă minunată și impresii plăcute! Iar celor care urmează să promoveze examene, le doresc multă baftă și curaj – să nu vă fie frică, în acest an dificil de studii deja ați demonstrat că sunteți luptători și învingători!  Viitor senin tuturor copiilor și tinerilor din Republica Moldova!”.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!