ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot intra în România fără a fi plasați în carantină

10:01 | 01.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. România a anulat de astăzi restricțiile cu privire la intrarea pe teritoriul său a cetățenilor străini și apatrizilor. Astfel, cetățenii moldoveni, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în țara vecină indiferent de scopul călătoriei, fără a fi plasați în carantină, transmite MOLDPRES.

Ambasada României în Republica Moldova a informat că, începând cu data de 1 iunie 2021, se anulează restricțiile privind intrarea în țară a cetățenilor străini și apatrizilor. Având în vedere că Republica Moldova este încadrată în „zona verde”, moldovenii care nu prezintă simptomatologie specifică și nu au călătorit în ultimele 14 zile într-una sau mai multe țări din „zona galbenă” sau „zona roșie”, nu vor fi plasați în carantină.

De asemenea, pot intra în țara vecină, fără carantină, persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în intervalul de cel mult 90 de zile și cei cu test PCR negativ. Copiii de până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ.

foto: theworldnews.net

img21003895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!