ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală vor funcționa 13 tabere cu sejur de zi

11:24 | 01.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău informează că, în sezonul estival 2021, vor funcționa 13 tabere cu sejur de zi pentru 1140 de elevi, transmite MOLDPRES.

Acestea vor activa de luni până vineri, în intervalul 08:00-17:00, în două schimburi: 7-25 iunie pentru schimbul I și 28 iunie -16 iulie - schimbul II.

Costul biletului în tabere va fi de 2200 de lei pentru 15 zile, iar părinții vor achita 440 de lei sau 20% din sumă. 20% din biletele de odihnă se eliberează gratuit.

Pentru taberele de zi din cadrul Liceului cu profil tehnologic pentru copii cu vedere slabă și Complexului-pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu" costul biletului (în valoare de 2540 de lei) va fi achitat integral din bugetul municipal.

Copiii de la Gimnaziul-internat nr. 3, cu statut de „copil rămas fără ocrotire părintească" sau de „copil temporar rămas fără ocrotire părintească", care se află la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului" (159 de minori), vor fi plasați în tabăra „Poienița veselă", cu scutire integrală de plată.

De asemenea, în incinta a opt școli cu profil sportiv se prevede organizarea (în perioada 1-30 iunie) a taberelor pentru elevii din aceste instituții, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare) vor fi deschise tabere vocaționale. Totodată, în baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create trei tabere de profilul respectiv.

Municipalitatea a alocat pentru organizarea acestor tabere circa 2,2 milioane de lei.

foto: chisinau.md

img21003901

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!