ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi ofițeri ai INI au fost reținuți de CNA

13:20 | 01.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații /INI/ au fost reținuți de CNA într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia au fost denunțați la linia anticorupție de un bărbat de la care ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, cei doi angajați ai INI au fost identificați cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliție. Aceștia l-ar fi intimidat pe bărbat, somându-l să le dea mită 500 de euro ca să nu îl tragă la răspundere pentru pretinse escrocherii.

Tot el a mai spus că ofițerii INI l-ar fi amenințat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reține. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi oameni ai legii riscă închisoare şi privarea de dreptul de a ocupa funcții.

foto: CNA

img21003906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!