ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de felicitare copiilor din țară

14:15 | 01.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a transmis astăzi un mesaj de felicitare copiilor din țară cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

„Astăzi, 1 iunie, marcăm prima zi de vară și, respectiv, celebrăm Ziua Internațională a Copilului. Chiar dacă nu avem parte de o zi cu soare, totuși, această sărbătoare ne aduce căldură în suflete și zâmbete pe față, fie că ne admirăm copiii noștri, fie că ne amintim de propria copilărie.

Cu această ocazie, aduc sincere felicitări tuturor copiilor din țara noastră, urându-le o copilărie fericită, în plină siguranță, să crească în dragostea necondiționată a părinților și să aibă parte de grija tuturor adulților din societate.

Dragi prieteni,

Este responsabilitatea noastră să creăm cele mai bune condiții ca să ocrotim copiii și ca ei să crească armonios în sânul familiei și în societate. De calitate vieții din primele zile, de accesul la servicii publice de calitate, fie că e vorba de sănătate, educație, fie că e vorba de infrastructură – apă potabilă, transport și iluminat stradal ce contribuie la siguranța copiilor – depind și șansele lor în viață. Iar șansele trebuie să fie cât mai egale și echitabile, astfel încât niciun copil să nu fie lăsat în urmă, indiferent de zona geografică din care vine, comunitatea etnică sau lingvistică din care face parte sau de venitul pe care îl are familia.

Și pentru că ieri s-a încheiat anul de studii, care s-a desfășurat în condiții deosebite, țin să aduc felicitări tuturor elevilor, studenților și profesorilor. Și elevii, și pedagogii au fost nevoiți să facă față provocărilor și să se adapteze la condițiile regimului de studii online. Recunosc, nu a fost simplu, dar am reușit împreună! A fost un exercițiu care trebuia rezolvat deopotrivă de elevi și de pedagogi. În acest sens, exprim înalte aprecieri profesorilor care au demonstrat rezistență, flexibilitate și dedicație, riscând cu sănătatea lor, pentru a-și instrui elevii și pentru a asigura procesul educațional.

În final, îmi exprim gratitudinea tuturor celor care au grijă de copiii țării noastre și fac tot posibilul ca ei să își dezvolte potențialul și talentele, în deplină măsură.  

La mulți ani, copiilor Republicii Moldova!”

foto. Guvern

img21003909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!