ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a efectuat o vizită de lucru în raionul Edineț

19:08 | 01.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost astăzi în vizită de lucru în orașul Edineț, unde a avut întâlniri cu primari, directori de școli, reprezentanți ai autorităților locale, medici și antreprenori din raion, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Interlocutorii mi-au relatat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație, problemele localităților din Edineț. Am discutat cu primarii despre proiectele de dezvoltare realizate la Edineț și despre importanța sprijinirii echitabile a proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv a celor cu finanțare europeană”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a discutat cu antreprenorii despre restabilirea și extinderea piețelor de desfacere pentru producția lor și despre necesitatea diversificării economiei locale. Președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova are nevoie de investiții majore de calitate, care vor veni în țară doar dacă vom avea o justiție de încredere.

„Le-am povestit oamenilor cu care am discutat la Edineț despre planul de recuperare economică la care lucrăm în prezent. Țara noastră are nevoie de soluții concrete pentru a depăși criza, dar și de măsuri serioase pentru a începe un proces de dezvoltare și modernizare”, a afirmat președintele Maia Sandu.

Cu referire la grupul de protestatari care au întâmpinat-o la Edineț, șefa statului a declarat că protestul este un drept constituțional, pe care îl respectă. „În calitate de Președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor - inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a subliniat Maia Sandu.

foto: Președinție

img21003916

img21003916

img21003916

img21003916

img21003916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!