ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi se împlinesc 5 ani de la accidentul aviatic de la Haragâș

10:12 | 02.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Astăzi se împlinesc 5 ani de la accidentul aviatic al echipajului SMURD Iași care s-a prăbușit în 2016 în apropiere de localitatea Haragâș, raionul Cantemir, după ce a realizat o misiune aero -medicală de salvare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Echipajul SMURD România, cu patru persoane la bord, a căzut într-o pădure din apropierea localității Haragâș, iar membrii echipajului au decedat. În memoria acestora, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza pe 3 iunie, la ora 13.30, la Complexul Memorial Haragâș un eveniment solemn de comemorare cu onoruri militare.

La 2 iunie 2016, un elicopter românesc din serviciul de urgență SMURD, aflat în misiune în Republica Moldova, s-a prăbușit lângă satul Haragâș. Elicopterul salvase deja o persoană din Republica Moldova, se realimentase în Chișinău și se afla în drum spre un al doilea bolnav din țara noastră. În accident și-au pierdut viața toți membrii echipajului: Doru Gavril, Voicu Şocae, Mihaela Dumea şi Gabriel Sandu. Aceștia au fost decorați post-mortem de președinții României și Republicii Moldova. Un an mai târziu, în memoria echipajului la Haragâș a fost înălțat un complex memorial.

foto: tvrmoldova.md

img21003928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!