ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Temperaturile scăzute din ultimele zile nu vor afecta dezvoltarea fructelor

08:36 | 03.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. În ultimele zile, pe teritoriul Republicii Moldova se înregistrează temperaturi scăzute, nespecifice acestei perioade a anului. Totuși, acestea nu vor influența dezvoltarea fructelor, potrivit Asociației Moldova Fruct, citată de MOLDPRES.

„Fructele se dezvoltă normal atunci când temperaturile sunt în jur de 15-25 de grade. În acest interval de temperaturi are loc procesul fotosintetic. În cazul când sunt fluctuații mari de temperatură, cum le avem în ultimele zile între noapte și zi, dezvoltarea fructelor stagnează”, a declarat pentru Moldova Fruct Ananie Peșteanu, doctor în pomicultură, conferențiar universitar.

Specialistul afirmă că în perioada următoare vom avea temperaturi excelente pentru dezvoltarea fructelor, iar creșterea lor va fi compensată din contul acestor condiții meteo.

În următoarele zile, pe teritoriul Republicii Moldova se așteaptă temperaturi de până la 25 grade. La începutul săptămânii viitoare, ploile revin.

foto: paradisverde.ro

img21003950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!