ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNESP a stabilit modalitatea de organizare a alegerilor parlamentare anticipate

14:21 | 03.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ a aprobat, în ședința de azi, Instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește regulile generale obligatorii de prevenire și combatere a infecției COVID-19 la desfășurarea alegerilor.

Totodată, în instrucțiune sunt indicate măsurile de protecție pentru toți subiecții electorali: alegători, funcționari electorali, concurenți electorali și alți actori implicați. Un capitol aparte este dedicat normelor de desfășurare a campaniei electorale, în cazul organizării de evenimente/întruniri/acțiuni ce presupun prezența fizică a participanților.

În incinta secțiilor de votare, în ziua alegerilor, se vor respecta în mod obligatoriu măsurile de control și combatere a infecției COVID-19 stabilite de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică. 

img21003974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!