ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

A fost pusă în circulație o monedă de zece lei care celebrează 30 de ani de activitate a Băncii Naționale

10:39 | 04.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Banca Națională a Republicii Moldova a pus în circulație ca mijloc de plată o monedă cu valoarea nominală de zece lei, transmite MOLDPRES.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate, Banca Națională a pus în circulație pe teritoriul Republicii Moldova, ca mijloc de plată și în scop numismatic, o monedă metalică de circulație cu caracter comemorativ cu valoarea nominală de 10 lei.

Noua monedă este confecționată din oțel, placat cu nichel și alamă, ceea ce îi conferă un aspect bimetalic: argintiu și auriu.

Aversul monedei redă în plan central imaginea stilizată a cifrei „30” în care este încadrată sigla Băncii Naționale a Moldovei și inscripția „ANI”.

Aceasta va circula în paralel cu bancnota de 10 lei și moneda metalică cu aceeași valoarea nominală, inclusiv cele cu caracter comemorativ, din emisiunea 2018 – 2020.

foto: BNM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!