ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Națională pentru Sănătate Publică va oferi asistență centrelor de vaccinare anti-COVID

11:27 | 04.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 de pe întreg teritoriul Republicii Moldova vor beneficia de suport și asistență consultativ-metodică din partea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, transmite MOLDPRES.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că printr-un ordin al directorului interimar al ANSP, Vasile Guștiuc au fost create trei echipe de supervizare instituite în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică care vor acorda sprijin Centrelor de vaccinare anti-COVID.

Membrii echipelor vor oferi asistență consultativ-metodică, pentru implementarea Planului național de imunizare împotriva COVID-19, subdiviziunilor teritoriale ANSP și instituțiilor medico-sanitare prestatoare de servicii de asistență medicală. 

Totodată, aceste echipe vor monitoriza procesul de imunizare împotriva COVID-19 la nivel național.

De menționat că, până în prezent, Centrele de vaccinare din șapte raioane din Republica Moldova au beneficiat de consultanță din partea echipelor de supervizare.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie. Până astăzi, 451 mii de persoane au fost vaccinate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!