ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

13:15 | 04.06.2021 Categorie: Comunicate

Lucrările de îmbunătățire a circa 9 km de drum ce traversează localitățile Costești și Zâmbreni – monitorizate de conducerea ASD

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop a monitorizat lucrările, care se execută la moment pe drumul G105: R3 - Costești - Țipala - G106, parte a Coridorului 16. Sectorul de drum începe după localitatea Pojăreni, traversând localitățile Costești și Zâmbreni din raionul Ialoveni. 

În prezent, antreprenorul desfășoară lucrări de excavare pentru lărgirea părții carosabile a drumului, lucrări de așternere și profilare a straturilor de fundație, construcție a podețelor, lucrări de defrișare și montare a bordurilor. 

“Îmbunătățirea tronsonului va moderniza infrastructura regiunii, va spori  siguranța rutieră și va facilita accesul localnicilor la școli, grădinițe, spitale, centre culturale și alte instituții de menire socială. Monitorizăm lucrările pentru a ne asigura că sunt executate calitativ și în termenii stabiliți contractual”, a comunicat Veaceslav Potop. 

Lucrările de îmbunătățire a sectorului de drum din localitățile Costești și Zâmbreni au o valoare de circa 95 de milioane de lei, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Mondială cu cofinanțare din Fondul Rutier. 

Tronsonul cu o lungime de circa 9 km este parte a contractului de îmbunătățire a Coridorului 16, care se desfășoară pe o lungime totală de peste 34 km de drum. 

Contractele privind reabilitarea Coridorului 16 au fost încheiate cu 3 companii din Republica Moldova în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale la începutul lunii noiembrie a anului 2020. 

Lucrările vor fi finalizate integral în luna iunie a anului 2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!