ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de desene cu genericul ”Vaccinurile ne aproprie” a fost vernisată la Chișinău

14:40 | 04.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. În scuarul din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală a fost inaugurată astăzi expoziția de desene ale copiilor cu genericul ”Vaccinurile ne aproprie”, informează MOLDPRES.

În cadrul expoziției, au fost prezentate cele mai frumoase desene care ilustrează beneficiile imunizării, realizate de elevii din țară la Concursul de pictură și desen, lansat în contextul marcării Săptămânii Europene a Imunizării 2021 în Republica Moldova.

Solicitat de agenție, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a menționat că acest concurs s-a desfășurat în perioada 26 aprilie-14 mai. La competiție au participat 261 de elevi din întreaga țară, iar pentru expoziție au fost selectate 25 dintre cele mai reușite desene.

Potrivit oficialului, scopul concursului a fost de a informa părinții și copiii despre beneficiile vaccinării. ”Vaccinurile constituie cea mai bună investiție în viitorul copiilor. Neglijarea vaccinării poate conduce la urmări tragice. Vaccinurile salvează vieți și ne apropie unii de alții”, a subliniat Denis Cernelea.

În cadrul manifestării au fost premiați 10 elevi. Printre aceștia sunt: Mădălina Stanciu, elevă la Liceul ”Tudor Vladimirescu” din Chișinău, Ana Obreja, elevă la Școala de arte plastice din Ungheni, Bogdana Grosu din Bădiceni, Soroca, Valentin Popovici, elev la Liceul  Teoretic ”Ion Creangă” din Ungheni, Irinela Palamaru, elevă la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din Chișinău ș.a.

Întrebată de agenție, Mădălina Stanciu, elevă la Liceul teoretic ”Tudor Vladimirescu” din capitală a afirmat că  prin desenul ei, a dorit să demonstreze lumii faptul cât de important și de necesar este să te vaccinezi. ”Trebuie să avem grijă de cei dragi. Orice persoană se poate afla în pericol, iar vaccinul ne poate ajuta să-l evităm”, a mai spus Mădălina.

Expoziția de desene cu genericul ”Vaccinurile ne apropie” este organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF Moldova. Ea va fi deschisă până la 1 iulie.

img21004008

img21004008

img21004008

img21004008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!