ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a discutat cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA

14:32 | 04.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, George Kent. Oficialul se află în Republica Moldova pentru a participa la vizita de informare a reprezentanților observatorilor și mediatorilor din formatul 5+2 de reglementare transnistreană, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Am făcut un schimb de opinii pe marginea consultărilor purtate de grupul 3+2 în aceste zile, am discutat subiectele prioritare din această perioadă - combaterea pandemiei și campania de vaccinare, inclusiv sprijinul pe care îl vom oferi în continuare în acest sens oamenilor din regiunea transnistreană”, a spus Maia Sandu.

În cadrul discuției, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea pentru situația drepturilor omului din regiune și a reiterat solicitarea Republicii Moldova de a debloca circulația între cele două maluri ale Nistrului.

 foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!