ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

16:35 | 04.06.2021 Categorie: Comunicate

Vizita de curtoazie a reprezentanților Companiei JTI Trading SRL la sediul IGPF

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Șeful interimar al Poliției de Frontieră, general-maior Petru Corduneanu, a avut ieri, 3 iunie 2021, o întrevedere de curtoazie cu reprezentanții Companiei Japan Tobacco International (JTI) condusă de domnul Dorin Pavaloi.

Discuțiile au demarat cu un schimb de opinii asupra ultimelor evoluții a fenomenului infracțional privind contrabanda cu țigări și a produselor de tutungerie în contextul pandemiei Covid-19. Conducerea Inspectoratului a adresat mulțumiri Companiei JTI pentru suportul oferit pe parcursul anilor, în mod special, menționând asistența sub formă de echipament și tehnică de calcul, instruiri și dotări pentru echipele canine ale Poliției de Frontieră, toate fiind în scopul sporirii capacităților instituționale în domeniul prevenirii și combaterii contrabandei produselor din tutun.

La rândul său, delegația JTI a apreciat activitatea Poliției de Frontieră în domeniul de eradicare a acestui flagel infracțional și a dat asigurări de susținere continuă, și suport necesar în domeniu.
Astfel, în cadrul întrevederii au fost punctate prioritățile de colaborare pentru anul curent, precum și trecerea în revistă a celor de viitor.

Ambele părți și-au manifestat deschiderea și disponibilitatea continuării cooperării în domeniul contracarării contrabandei cu țigări, al acestui fenomen prejudiciabil bugetului național, precum și unificarea eforturilor în lichidarea lacunelor care favorizează această activitate ilegală la frontieră.

La finalul întrevederii, în semn de respect și înaltă apreciere, domnul Petru Corduneanu a oferit reprezentanților JTI „Medalia pentru cooperare”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!