ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

08:14 | 05.06.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat al MEI, Mihail Lupașcu, a participat la cea de-a 66-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Delegația Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, a participat în perioada 2-4 iunie, la cea de-a 66-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), care s-a desfășurat sub auspiciile Guvernului Greciei, la Atena.

În cadrul evenimentului, Republica Moldova și-a acordat votul pentru selectarea reprezentanților în cadrul Adunării Generale, Consiliului executiv și organelor subsidiare ale acestora. Votarea în cadrul sesiunii a 66-a a fost organizată în funcție de cvorum, cu acordarea votului în format fizic

Un alt subiect important care a fost abordat în marja evenimentului ține de procedura de ratificare a Convenției - cadru privind etica în turism, aprobată în 2019, în cadrul Asambleei Generale 23, din Saint Petersburg.

La reuniunea desfășurată în Grecia, alături de oficiali ai Guvernului elen, au fost prezenți Zurab Pololikashvili, Secretarul General al OMT, miniștri și secretari de stat din regiune, dar și reprezentanți internaționali ai industriei turismului.

OMT este o agenție specializată a Organizației Naţiunilor Unite (ONU), care coordonează promovarea la nivel internațional a turismului responsabil, durabil și accesibil. În prezent, OMT numără 159 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 500 membri afiliați din sectorul privat, instituții educative, asociații din turism și autorități de turism locale.

Republica Moldova este membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Turismului din 2002. Ministerul Economiei și Infrastructurii deține funcția de Vicepreședinte al Comisiei Europa (mandatul 2019-2021).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!