ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Pentru alegătorii din stânga Nistrului vor fi deschise 44 de secții de votare la alegerile parlamentare

14:21 | 05.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi organizarea a 44 de secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Potrivit CEC, în acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Ministerul Afacerilor Interne, în baza atribuțiilor ce îi revin conform prevederilor Codului electoral, va întreprinde toate măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții de votare.

În scopul garantării securității procesului de votare la secțiile din localitățile aflate în Zona de Securitate, CEC a făcut apel către observatorii naționali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral.

Conform datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova, sunt înregistrați peste 258 mii de cetățeni cu drept de vot.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!