ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a cerut CEC să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot în diasporă

19:53 | 05.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a somat Comisia Electorală Centrală (CEC) să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot peste hotarele țării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii. Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare.

„Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot. Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!”, a subliniat președintele Maia Sandu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!