ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Programul național de împădurire a țării a fost discutat la Președinție

19:57 | 05.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut vineri o nouă ședință a Grupului de lucru pentru elaborarea Programului național de împădurire a țării. Împreună cu reprezentanții instituțiilor publice de profil, ai societății civile din domeniu și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, șefa statului a analizat propunerile pregătite de grupul de lucru, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Avem obiective ambițioase pentru următorii zece ani, vrem să plantăm cel puțin 100.000 de hectare de pădure. Ca să atingem acest obiectiv trebuie să ne implicăm cu toții, să mobilizăm resurse interne și externe. Sper să reușim să pregătim și să lansăm programul până la sfârșitul acestui an. De asemenea, trebuie să oprim corupția care distruge pădurile, exploatând excesiv fondul forestier”, a spus Maia Sandu.

Președintele țării a reiterat că toți merităm să trăim într-un mediu curat, care înseamnă oameni mai sănătoși, produse alimentare mai ecologice și mai puține șocuri climaterice.

foto: jurnalfm.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!