ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție a tânărului artist plastic Dorin Nebunu a fost vernisată la un teatru din capitală

07:32 | 07.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Alexei Mateevici” din Chișinău a fost vernisată zilele acestea o expoziție de pictură cu genericul “Terestru” a tânărului artist plastic Dorin Nebunu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, pictorul a menționat că expoziția cuprinde 12 lucrări de pictură realizate în perioada pandemiei, în care a materializat unele stări, frustrări provocate de haosul din mediul digital, dar și de singurătatea și dorința oamenilor blocați în casele lor de a reveni în spațiul public.

Atmosfera a fost încinsă de muzică live, interpretată la violoncel și vioară de Lia Rusu și Ioana Hatman, iar administrația teatrului a oferit trei premii pentru stagiunea XXXII-a: partenerul anului, spectatorul anului și artistul anului. Premianților li s-a oferit moneda de argint ”Alexei Mateevici” și un abonament pentru două persoane ce permite intrare liberă la toate evenimentele organizate de teatru în stagiunea viitoare.

Dorin Nebunu s-a născut la 11 august 1994 la Cahul. Și-a făcut studiile la Colegiul de Arte Plastice  ”Alexandru Plămădeală” și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, unde în prezent își face masteratul.

Expoziția va fi deschisă până la 5 iulie.

img21004048

img21004048

img21004048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!